Verhoiluliike Kanerva

Verhoomo Verhoiluliike Kanerva verhoilija, Helsinki

Huonekalujen kunnostusta, korjausta ja verhoilua

Verhoiluliike Kanerva on helsinkiläinen huonekaluverhoomo, joka hoitaa perinteiset, modernit sekä julkitila huonekalut alkuperäisin työtavoin.

Huonekalujen verhoilu ja kunnostus ovat meille jokapäiväistä työtä, joten kaikki yksilölliset ratkaisut hoituvat ! Ottamalla yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla kuvien kera saamme asian etenemään!

Verhoilutyöt ovat erilaisia osa poikkeaa tavalisesta monella tavalla. Verhoilimme maapallon puolikkaan, jossa oli löytöretkeilijöiden reitit. Se päätyi Heurekan näyttelyyn. Kauppakeskuksen pylväitä on verhoiltu, jotta äänimaailma pehmenisi.
Kiivaana nousukautena uuden yrityksen osakas toi vanhan nahkaisen laikanlinnan, joka piti korjata kunnostaa ja uudelleen verhoilla. Tilaus kuitenkin muuttui kahdeksi tuoliksi.Teimme toisen laiskanlinnan rungon mallin mukaan. Molemmat tuolit verhoiltiin samanlaisiksi. Molemmille osakkaille oma nahkainen laiskanlinna. Kokonaan uusia huonekaluja on tehty vanhojen piirustusten mukaan tai asiakkaan tuoman kuvan perusteella. 

Toisinaan teemme yhteistyötä toisten käsityötaitajien kanssa. Kultaus- ja Kehysliike Virtasen erikoisalana on kullatun esineistön entisöinti ja konservointi (kehykset, huonekalut, veistokset).

Tavallisempia verhoilutöitä yksityiskotien huonekalut: rahit, tuolit, nojatuolit, sohvat, kulmasohvat,divaanit. Huonekaluihin asiakkaat voivat valita kangasmalleitamme heitä miellyttävät ja käyttötarkoitukseen sopivan kankaan tai nahan. Verhoilukankaat ovat huonekaluverhoiluun tarkoitettuja allergiatestattuja ja niiden tarkemmat tekniset tiedot ovat saatavilla.

Verhoilun yhteydessä yleisin korjausta vaativa kohde on huonekalun istuin, joka joutuu käytössä suurimmalle rasitukselle. Tuolin tai sohvan iästä ja käytöstä riippuen voi istuimen pohjajousitus tai mahdolliset tyynyt vaatia korjausta tai muunlaista uudistamista.
Julkisissa tiloissa (esim. virastot, seurakunnat, ravintolat, laivat, oppilaitokset, hotellit, teatterit) käytetään paljon perinteisiä kotimaisia huonekaluja (esim:Artek Avarte) joita monissa kodeissakin on. Julkitilojen kangasmateriaalien tulee täyttää tarvittavat paloluokitukset.

Verhoiluliike P. Kanervan pitkät, tyytyväiset asiakassuhteet ovat osa verhoomon menestyksen ja toiminnan takeista. Joka tarkoittaa myös sitä että jokainen työ on tehtävä aina mahdollisimman hyvin, missään kohdin ei saa oikaista. Tämä edellyttää että asiakkaille on selitettävä kankaiden, verhoilu materiaalien ominaisuudet ja tarvittavat työtavat. Sillä: Hyvin ja oikein tehty työ on laadun tae!

Työn kohteita on monia: Yksityiset kodit: huonekaluverhoilu, julkitilaverhoilu: hotelleja, laivoja, museoita sekä lähetystöjä.

Laiskanlinna verhoilu nahalla
Kulmasohva nahkaverhoilu
Kullattu ja verhoiltu nojatuoli
Biedermeier tuoli kangasverhoilu

Vuosikymmenten kokemus

Nahkaverhoilu

Nahka on kestävä luonnonmateriaali, joka kerää vähemmän huonepölyä kuin kangas. Nahkaverhoiluissa käytämme läpivärjättyä pintanahkaa. Nahat toimitetaan vuodittain (n.50nj=4.6m^2) Euroopasta (mm. Ruotsi, Hollanti, Italia).

Verhoilumateriaalit

Verhoilumateriaalin valinnassa voimme auttaa useiden maahantuojien ja valmistajien laajalla verhoilukangas ja verhoilunahka mallistoilla. Materiaalit on syytä valita tarkoituksen mukaan: esim. toimistoihin ja julkisiin rakennuksiin / toimistoihin suosittelemme paloturvallista kangasta sekä paloturvallista pehmustusta. Jos julkisiin tiloihin valittu kangas ei täytä paloluokituksia voimme toimittaa kankaan käsiteltäväksi jolloin siitä saadaan paloturvallinen.

Mestarikiltaneuvosto
HKTY
Helsingin mestarikilta
Luotettava kumppani