top of page
Bageri Bergwall
Brödhörnet
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.Instagram
  • alt.text.label.Facebook
  • Instagram
  • alt.text.label.Instagram
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.Facebook
  • Instagram Brödhörnet
Brödhörnet-logo-RGB.png

Tradition och nytänkande i varje tugga! Här finns bakverk för alla smaker.

Familjeföretag sedan 1966

Vi är familjeföretaget som driver närbageriet i Pedersöre och Brödhörnet i Jakobstad.

Välkommen till Bageri Bergwall – där varje smak är en resa genom generationers kärlek till bakning! Vi är ett familjeföretag i andra generation från den pittoreska byn Sandsund utanför Jakobstad. Hos oss värnar vi om vår identitet som ett av de främsta närbagerierna i Österbotten, särskilt känt och älskat i Jakobstadstrakten.

Vi strävar alltid efter att förena gamla anor och traditioner med framtidsvisioner och företagarglädje.

 

Varje produkt är unik och bär på sin egen historia, en berättelse som skapar en stark koppling mellan vårt bageri och våra kära kunder.

IMG_0911.jpg
IMG_0830_edited.jpg
IMG_0811.jpg

Vi är stolta över att erbjuda ett brett sortiment av lokalt bakade, färska produkter, inklusive matbröd, kaffebröd, småbröd, halvfabrikat, tårtor och konditoriprodukter.

Våra hantverksbröd är skapade med omsorg och expertis, och våra handgjorda praliner smälter i munnen och sprider glädje.

Vi strävar efter att vara klimatsmarta och energisnåla i vår tillverkning, med korta transporter för att minska vår miljöpåverkan. I vårt sortiment hittar du även blomstersafter och -sylter som ger en extra touch av lokal smak och kreativitet.

Välkommen till vårt bageri, där varje dag är en fest för smaklökarna och ett möte med lokal passion för bakning!

Vår Historia

Vi är ett familjeföretag i andra generationen  och vi finns i Sandsund, utanför Jakobstad.
IMG_0845.jpg

1972

Efter några år blev bageriet på Kyrkostrand för litet för verksamheten.  1972 köpte  Per-Erik och Ulla-Britt Bergvall Luukkonens bageri av Bernhard och Ebba Luukkonen. Sedan dess har verksamheten varit stationerad  utmed Bennäsvägen i Sandsund.

2023

Bergwalls Bageri blev årets företag i Jakobstad Läs mer här!

Anette Bergvall-Fagerströms föräldrar grundade Bergwalls bageri när de emigrerade från Sverige och förvärvade Hoikkanens bageri i Jakobstad år 1966. Efterföljande generationer har fortsatt att vara engagerade i familjeföretaget, och en av dem är Elin Blomqvist, som representerar den tredje generationen.

Ung sverigeemigrant återvänder. Övertar välkänt bageri i Jstad

1966

Unga paret Per-Erik och Ulla-Britt Bergvall övertog en av staden äldsta bagerirörelser – Hoikkanens bageri på Kyrkostrand i Jakobstad

Under tiden i Falun, Sverige, hann både Per-Erik och Ulla-Britt arbeta som brödbagare, konditor, kallskänka och praktisera på ett storbageri.

2012

Efter flera år av förberedelser genomfördes generationsväxling i företaget. Anette Bergvall-Fagerström köpte bageriverksamheten av föräldrarna Per-Erik och Ulla-Britt, samma dag som dotterdottern Miranda föddes. En ny era – och en ny generation. 

422315418_391618350045558_9042251878592038207_n.jpg

Välkommen till vårt bageri, där varje dag är en fest för smaklökarna och ett möte med lokal passion för bakning!

Bageri Bergwall

Välkommen till Bageri Bergwall, hemmet för äkta hantverksbageri på Bennäsvägen 111 i Jakobstad!

Vi är stolta över att vara en arbetsplats där cirka tjugo dedikerade individer brinner för att leverera kvalitet och tradition. Här på Bennäsvägen 111 erbjuder vi inte bara fantastiskt bakverk, utan också en bekväm lösning för dem som inte kan motstå doften av nybakat. I samma hus hittar du vår kiosk, där du kan njuta av färskt kaffe- och matbröd under morgonen.

Med ett brett sortiment som sträcker sig från saftiga matbröd till frestande kaffebröd, småbröd, halvfabrikat, tårtor och konditoriprodukter, inklusive vårt hantverksbröd, skapar vi produkter som berikar varje stund i ditt liv.

Nästan 40 procent av vår produktion är dedikerad till matbröd och ytterligare 25 procent till kaffebröd, vilket betyder att varje produkt du väljer är resultatet av vår passion för att överträffa dina förväntningar.

Utöver detta skapar vi konditorivaror, småbröd och halvfabrikat, inklusive färdiga kakbottnar, för att möta alla dina bakbehov.

Brödhörnet

Välkommen till Brödhörnet – ditt go-to café för en smakfull paus i hjärtat av Jakobstad!

Vi stoltserar med vårt breda sortiment av lokalt bakade, färska produkter som omfattar allt från mustiga matbröd till delikata kaffebröd, småbröd, halvfabrikat, och de mest frestande tårtor och konditoriprodukterna. Varje tugga är en smakupplevelse, och vi strävar alltid efter att erbjuda det bästa för våra kunder. Hos oss på Brödhörnet skapar vi en mysig atmosfär där en retro känsla möter modern interiör.

Här kan du njuta av din fika i en avslappnad och välkomnande miljö. Vårt café är mer än bara en plats att äta och dricka – det är en plats där du kan koppla av och låta dig förföras av dofterna och smakerna från vårt unika utbud. Ta en stund för dig själv eller umgås med vänner i en atmosfär som förenar det bästa av det nostalgiska och det moderna.

Välkommen till Brödhörnet, där varje besök är en kulinarisk resa och en stund av avkoppling mitt i Jakobstad!
Warm and cozy cafe with freshly baked items and tasty coffee with super friendly staff

Våra Bakverk

Våra Tårtor

Våra kunder

Bageri Bergwall har nöjet att serva en mångsidig och växande kundbas som sträcker sig över olika sektorer och samhällsgrupper. Från butiker och caféer till kommuner och skolor samt sjukhus och seniorboenden, vår närvaro sträcker sig över olika sektorer.

Vi är även en pålitlig leverantör av halvfabrikat till andra bagerier och B2B-kunder. Vårt engagemang sträcker sig även till företagens lunchrestauranger, där vår populära "fredagsbulle" är en favorit. Utöver det stöder vi föreningar och evenemang, som idrottstävlingar, genom att erbjuda specialanpassade produkter för olika sammanhang.

Bergwalls är Årets företag i Jakobstadsnejden 2023

Årets företag, prismotiveringen:

"Ett anrikt, traditionellt och lokalt familjeföretag med förmåga att inte bara anpassa sig efter, men även skapa trender. Söker aktivt nya produkter och lösningar. Flera generationer har mättat både hunger och sötsug med sina produkter. De driver även ett kafé på Gågatan till Jakobstadsbornas glädje. Förstår vikten av socialt ansvar och personalens del i företagets framgång."
 

Källa: Jakobstadsnejdens Företagare

Här hittar du oss

Bageri Bergwall

Bennäsvägen 111, Jakobstad

Tel. 06 7812010

IMG_0928_edited.jpg
Öppettider:

Måndag 07:00–14:00

Tisdag 07:00–14:00

Onsdag 07:00–14:00

Torsdag 07:00–14:00

Fredag 07:00–14:00

Lördag STÄNGT

Söndag STÄNGT

Upphämtning i butik
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.Instagram

Brödhörnet

Storgatan 14, Jakobstad

Tel. 044 4918907

IMG_1120.jpg
Öppettider:

Måndag 08:30–17:00

Tisdag 08:30–17:00

Onsdag 08:30–17:00

Torsdag 08:30–17:00

Fredag 08:30–17:00

Lördag 10:00–16:00

Söndag STÄNGT

Upphämtning utanför

Upphämtning i butik

  • alt.text.label.Facebook
  • Instagram
FB-profilbild.jpg
Ab Bageri Bergwall Leipomo Oy
resq_logo_circle.webp
oiva_sinettilogo_rgb.gif
RINKI_MERKKI_valk_pohja_LORES.png
Sociala Medier:
Bageri Bergwall
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.Instagram
Brödhörnet
  • alt.text.label.Facebook
  • Instagram

© 2024 Bageri Bergwall. Hemsida skapad av Local Agency

bottom of page